Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές για το marketpass για όσους έκαναν αίτηση και αυτή εγκρίθηκε έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα χρήματα θα δουν σήμερα όσοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να μπουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι δήλωσαν ότι επιθυμούν τα χρήματα σε άυλη κάρτα θα δουν τα χρήματα από την Τετάρτη. Τα στοιχεία τους έχουν ήδη σταλεί στις τράπεζες από το ΥΠΟΙΚ αλλά πρέπει να μεσολαβήσουν 2-3 εργάσιμες για να πιστωθούν. Υπενθυμίζεται ότι αυτοί που θα λάβουν τα χρήματα τραπεζικά θα πάρουν το 80% της ενίσχυσης αλλά θα μπορούν να ξοδέψουν τα ποσά όπου εκείνοι θέλουν. Οι δικαιούχοι με κάρτες θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης αλλά θα μπορούν να την αξιοποιήσουν μόνο σε καταστήματα τροφίμων και σούπερμαρκετ.

Όσοι πληρωθούν σε IBAN, θα λάβουν τα χρήματα τριών μηνών, δηλαδή Φεβρουαρίου, Μαρτίου κι Απριλίου και θα υπολείπεται μια ακόμη πληρωμή μετά τις 3 Μαΐου. Όσοι θα πληρωθούν με άυλη κάρτα θα λάβουν τα χρήματα 2 μηνών , Φεβρουαρίου και Μαρτίου, και στη συνέχεια οι πληρωμές θα γίνονται κάθε μήνα στις πρώτες 3 εργάσιμες.

Αν ο κάτοχος της άυλης κάρτας δεν έχει εξαργυρώσει το σύνολο των χρημάτων έως το τέλος Αυγούστου, τότε αυτά χάνονται κάτι που προφανώς δεν ισχύει για τα χρήματα που πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης τα χρήματα στην κάρτα δεν μπορούν να μεταφερθούν σε τρίτο πρόσωπο ( άλλο πρόσωπο πάντως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια κάρτα εφόσον ο δικαιούχος του δώσει το κινητό του) ενώ δεν μπορεί να γίνει και ανάληψη τους.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν τα νοικοκυριά ήταν πολύ μεγάλο καθώς οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν στην διάθεση τους έως τις 15 Μαρτίου για να υποβάλουν την αίτηση τους. Όσοι ολοκληρώσουν την αίτηση τους Μάρτιο , θα λάβουν τα χρήματα τους έως τις 20 του μήνα.

Για τους αναγκαίους υπολογισμούς , οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι το βοήθημα κυμαίνεται από 22€ έως 100€ καθώς η δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού μέλη του οποίου είναι σύζυγοι ή ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους και τυχόν φιλοξενούμενοι. Έτσι το βοήθημα κλιμακώνεται ως εξής :

Μέλη νοικοκυριού Ενίσχυση
1. 22€
2. 32€
3. 42€
4. 52€
5. 62€
6. 72€
7. 82€
8. 92€
9. 100€

Η αίτηση για την ενίσχυση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ.

Εκτός Market Pass μένουν όσοι:

-Δηλώθηκαν στην φορολογική δήλωση ως εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούμενοι
-Όσοι πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης
-Φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής
-Όσοι δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση έως τις 31/12/2022

Πηγή: skai.gr