"Την ερχόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ"

«Την ερχόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ» τόνισε από τον Τύρναβο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «θα πανηγυρίζει ο λαός και όχι τα funds. Την Κυριακή έρχεται η μεγάλη αλλαγή και ο Τύρναβος έχει στείλει ξεκάθαρα αυτό το μήνυμα».

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της απερχόμενης κυβέρνησης για την κρίση στον αγροτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα στην αγωνία τους να εμφανίσουν δήθεν έργο, έφθασαν να πανηγυρίζουν για τις αποζημιώσεις που ούτως ή άλλως έπρεπε να δώσουν, αποζημιώσεις που πληρώνονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των πληγέντων. Ο κ. Μητσοτάκης βάζοντας μαθητευόμενους μάγους στα νευραλγικά πόστα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άφησε τους αγρότες έκθετους και απροστάτευτους από τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική βρήκε τη χώρα μας απροετοίμαστη στην πιο κρίσιμη στιγμή. Σε τοπικό επίπεδο ενέργειες στήριξης της παραγωγής όπως η απόκτηση προστιθέμενης αξίας σε προϊόντα, αποτελούν άγνωστο αντικείμενο για την «κυβέρνηση των αρίστων». Το μόνο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι η προσπάθεια κατοχύρωσης του αχλαδιού Κρυστάλια Τυρνάβου και αυτή επί των ημερών μου στο υπουργείο».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε επίσης και στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου, σημειώνοντας πως «ζουν εδώ και χρόνια ξεχασμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε άθλιες συνθήκες σε κοντέινερ. Χόρτασαν υποσχέσεις και τώρα με περίσσιο θράσος ήρθαν να τους πουν πως μετά τις εκλογές θα μπουν στα νέα τους σπίτια. Θα επαναλάβω τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, πως το θέμα των σεισμόπληκτων θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα των πρώτων κυβερνητικών ημερών της νέας προοδευτικής κυβέρνησης» κατέληξε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο συνολικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο χαρακτήρισε ως «ρεαλιστικό, κοστολογημένο, αλλά πάνω απ’ όλα αναγκαίο σύμφωνα με τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.