Μια ιδιαίτερα μεγάλη κινητοποίηση μαθητών σχολείων του νομού Καρδίτσας με εκατοντάδες μαθητές να συγκεντρώνονται αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθως να πραγματοποιούν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό είχαμε το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου.

Όπως σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, τουλάχιστον 13 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υπό κατάληψη ή γίνεται αποχή από τα μαθήματα, το πρωί της Παρασκευής. Τα παιδιά έφθασαν από τα σχολεία τους στο σημείο συγκέντρωσης κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε όλη την χώρα. Τα περισσότερα εξ αυτών ανήγαγαν σε έγκλημα και δολοφονία την σύγκρουση των δύο συρμών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Ατμόσφαιρα «βαριά» και έντονα συγκινησιακά φορτισμένη έζησαν όσοι συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση, όταν η πορεία των μαθητών έφθασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας.

Οι ράγες γέμισαν λουλούδια και κεριά από τα παιδιά που πήραν μέρος στην μαθητική πορεία και ανάμεσά τους, τραγική φιγούρα, η μητέρα του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου που πνίγηκε στις αγκαλιές των μαθητών, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Κανενός τα μάτια δεν έμειναν στεγνά και κανενός η ψυχή δεν έμεινε ανέγγιχτη.

Στην αερογέφυρα, τα κρεμασμένα πανό κατήγγειλαν ένα έγκλημα και έθεταν αναπάντητα ερωτηματικά για μία τραγωδία που τρεις μέρες μετά κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει.

Η μεγάλη μαθητική πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Μια από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους που είδε η πόλη. Ανάμεσα στα παιδιά και πολλοί καθηγητές. Με τα πανό και τις ανθοδέσμες στα χέρια, κατευθύνθηκαν στο σταθμό. Ακόμα και όταν φώναζαν συνθήματα για δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους ο πόνος ήταν διάχυτος.

Στελέχη της τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία διευκολύνοντας την μετάβαση προς τον προορισμό. Δεν υπήρχε άλλος λόγος για την παρουσία τους. Ήταν μία πορεία τιμής στη μνήμη των θυμάτων. Μία πορεία που «φώναζε» με την συμμετοχή της πως δεν πρέπει ποτέ να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο και πως η νέα γενιά είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί .

Οι μαθητές έφθασαν στον σταθμό και πλημμύρισαν τους γύρω χώρους. Η μητέρα του συμπολίτη βρήκε τις ανοιχτές αγκαλιές εκατοντάδων παιδιών που για κάποιες στιγμές που δεν μπορεί κανείς να συλλάβει, έγιναν όλα παιδιά της.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στις 12 μ.μ.