Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου τα κεντρικά γραφεία της Nvidia και της Sequoia Capital, στην Καλιφόρνια, όπου είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη εταιρείων και ερευνητές στον τομέα της τεχνολογίας.

Σε σχετική ανάρτησή του, που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρει:

“Στο Σαν Φρανσίσκο, μαζί με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis, είδαμε από κοντά πώς η τεχνολογία περνά από την έρευνα στην πράξη.

Στη NVIDIA, με τον John Josephakis, συζητήσαμε για τις επενδύσεις σε ψηφιακές και υπολογιστικές υποδομές και τις δυνατότητες συνεργασίας στην ΤΝ, ενώ στην Tesla, για τις τεχνολογίες που αλλάζουν ήδη τις μετακινήσεις και την ενέργεια.

Ιδιαίτερη αξία είχε και η συνάντηση, στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere», με Έλληνες που εργάζονται και ξεχωρίζουν στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Καλιφόρνια.

Αυτό είναι και το ζητούμενο για την Ελλάδα: υποδομές, επενδύσεις και, κυρίως, άνθρωποι με δυνατότητες και ευκαιρίες να δημιουργήσουν”

trikalaenimerosi.gr