Περαιτέρω ανατιμήσεις κυρίως λόγω της αύξησης του ρεύματος, προβλέπονται στην τιμή του ψωμιού, ενός βασικού αγαθού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλη Μούσιο. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ . Μούσιος σημείωσε ότι «Από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να φαίνονται κάποιες ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες που φτάνουν το 30%. Το χειρότερο από όλα είναι η ηλεκτρική ενέργεια».
Ο κ. Μούσιος τόνισε ότι «Το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος με τους παρόχους είναι μια καθαρή ληστεία εναντίον όλων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια», ενώ περιέγραψε και το χρονικό της αύξησης της κιλοβατώρας, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ανατιμήσεις, υποχρέωσε τους αρτοποιούς να μετακυλήσουν την αύξηση στους καταναλωτές.
Στο 1,20 € έφτασε το καρβέλι στον Βόλο
«Η τιμή του ψωμιού και κάθε προϊόντος διαμορφώνεται ελεύθερα με ευθύνη του παραγωγού. Δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την τιμή, ούτε το κράτος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών για αυξημένη τιμή κιλού, στον Βόλο, αλλά και σε άλλες περιοχές.
«Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν σιγά-σιγά οι ανατιμήσεις» εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες τρώνε συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες», παρότι η Eurostat αναφέρει ότι είμαστε στη δωδέκατη θέση, όσον αφορά, την ακρίβεια στο ψωμί.
«Η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat συγκρίνουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ και όχι των αρτοποιιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η τιμή του κιλού στα σούπερ μάρκετ είναι 4,40 €/κιλό, όταν στα αρτοποιεία κυμαίνεται στα 2,20€/κιλό.
«Εμείς σαν ομοσπονδία δύο φορές το χρόνο κάνουμε τιμοληψίες στα αρτοποιεία. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα», είπε ο κ. Μούσιος.

Πηγή: ΕΡΤ