Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιάσμιν Κούρτιτς, που φέτος τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, ο ΠΑΟΚ βλέπει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό όνειρο να είναι κοντά στην εκπλήρωσή του. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Conference League επικρατώντας 1-0 της Γάνδης στην Τούμπα και την ερχόμενη Πέμπτη, στο Βέλγιο, έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα.
Αποστολή που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Σλοβένο άσο όσο και τον Ζίβκοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα αγωνιστούν. Κόντρα σε έναν διαβασμένο αντίπαλο, οι Θεσσαλονικείς αντιπαρέταξαν τη συνταγή πολλών φετινών αγώνων τους. «Θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε με πολύ μεγαλύτερο σκορ», ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν είχε άδικο.
Παρά το γεγονός πως οι Βέλγοι ξεκίνησαν με αδιάκοπο πρέσινγκ, η ομάδα του ανέβασε την απόδοσή της μετά το πρώτο τέταρτο. Στο 19΄ και στο 20΄ πλησίασε τα αντίπαλα καρέ με τους Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ, διαμαρτυρόμενοι και για πέναλτι σε χέρι του Ενγκαντό.
Στο β΄ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και σε αυτό συνετέλεσε πως βρήκε διαδρόμους ο Κούρτιτς. Στο 52΄, ο Σλοβένος έκανε τη σέντρα, η κεφαλιά του Ακπομ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, όμως έξι λεπτά αργότερα και αφού πρώτα ακυρώθηκε ορθά γκολ της Γάνδης ως οφσάιντ, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με τη βοήθεια της τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Κουμς, άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80΄ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (86΄ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71΄ Ελ Καντουρί), Ακπομ (86΄ Τσόλακ).
ΓΑΝΔΗ: Ρεφ, Ολσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46΄ Τουρουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες, Οφόε, Χιούλσαγκερ (82΄ Τισουντάλι), Ντεπουάτρ.
• Σε άλλα χθεσινά παιχνίδια για το Conference League, Παρτιζάν – Φέγενορντ 2-5, Σλάβια Πράγας – Λιντζ 4-1, Φίτεσε – Ρόμα 0-1.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ