Οι θερινές εκπτώσεις του 2024 ολοκληρώθηκαν εν μέσω πολλαπλών αντιφάσεων, επισημαίνει το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ με αφορμή την πανελλαδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις.

Όπως εξηγεί η ανάκαμψη δεν φαίνεται να εδραιώνεται στην αγορά εξαιτίας της διατήρησης των ανοδικών πιέσεων στο λειτουργικό κόστος και στις φορολογικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, η σωρευτικά διαβρωτική επίδραση του πληθωρισμού έχει συρρικνώσει το διαθέσιμο εισόδημα, καθιστώντας τους καταναλωτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, με την αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον να παραμένει.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τις επιδόσεις των επιχειρήσεων ανά μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Οι νησιωτικές περιοχές και η Αττική φαίνεται να είχαν σχετικά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας και της ευνοϊκής φέτος τουριστικής κίνησης.

Στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδας, όπου ανήκουν και αυτές της Θεσσαλίας, το 56% αυτών κατέγραψε πωλήσεις χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ το 44% στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία δεν κατέγραψε πωλήσεις καλύτερες από πέρυσι!

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr