Σε τεχνικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στο Νοσοκομείο Καρδίτσας προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας επιδεικνύοντας μια ευαίσθητη στάση έναντι των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, όρασης ή ακοής αρκετοί εκ των οποίων επισκέπτονται τακτικά το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μια τέτοια παρέμβαση είναι και η αντικατάσταση των υφιστάμενων κουμπιών σε όλους τους ανελκυστήρες του Νοσοκομείου με κουμπιά με γραφή braille, -του συστήματος ανάγνωσης για τους τυφλούς, με το οποίο μπορούν να διαβάζουν αναγνωρίζοντας γράμματα και αριθμούς ψηλαφώντας στις επιφάνειες ανάγλυφες στιγμές με το δάχτυλο,- και η εγκατάσταση ηχητικού συστήματος αναγγελίας ορόφων, κάτι που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα και του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ και είχε μάλιστα τεθεί από την αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείο κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή της στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Μ. Κουτσιούμπα μαζί με μια σειρά άλλων αιτημάτων που έθεσαν υπόψη της.

Σε επικοινωνία μας με την Διοικήτρια μας επιβεβαίωσε ότι δρομολογήθηκε η μετατροπή των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου Καρδίτσας ώστε να είναι φιλικότεροι για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν κάποιες αναπηρίες.

«Στη συνάντηση που είχαμε τον περασμένο Ιούλιο με το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Καρδίτσας τα μέλη της Διοίκησης μου ανέφεραν χρόνια αιτήματά τους προς τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου που εκκρεμούσαν και είχα δεσμευθεί ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιηθούν άμεσα την τρέχουσα χρονιά κάποια από αυτά και να ενταχθούν στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υπόλοιπα. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης ζήτησα από τα μέλη του ΔΣ να υλοποιήσουμε άμεσα το αίτημα για τις απαιτούμενες αλλαγές στους ανελκυστήρες του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία τέτοια ζητήματα που άπτονται του δικαιώματος της προσβασιμότητας που πρέπει να είναι καθολικό για όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για ένα Νοσοκομείο φιλικότερο προς τους συμπολίτες μας με αναπηρίες» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κουστιούμπα.

Κατασκευή τουαλέτας για ΑμεΑ στην Παθολογική Κλινική

Εκτός από τις αλλαγές στους ανελκυστήρες του Νοσοκομείου η Διοίκηση δρομολόγησε και την κατασκευή τουαλέτας για ΑμεΑ σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής, θέμα για το οποίο επίσης είχε θέσει και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ προς τη Διοικήτρια ζητώντας μεταξύ άλλων σε κάθε κλινική του νοσοκομείου να υπάρχει μια τουαλέτα ΑμεΑ ώστε να μπορεί να εισέλθει σ’ αυτές αναπηρικό αμαξίδιο.

karditsaLive.Net