Κάβους θα λύσει αύριο, στις 7 το πρωί, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο της SuperRunner Jet της εταιρείας SeaJet και θα εκτελέσει το πρώτο για τη θερινή σεζόν δρομολόγιο προς τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Τα δρομολόγια, που πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά -με επιδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας-, αγκαλιάστηκαν από το κοινό και η πληρότητα τους είναι υψηλή.

«Το δρομολόγια γίνονται για 3η χρονιά και είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα. Είναι μια γραμμή η οποία αναπτύσσει τουριστικά και οικονομικά και τις δύο περιοχές. Η σύνδεση είναι επιδοτούμενη από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ξεκινάει τώρα και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου» είπε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Τα τρία δρομολόγια είναι επιδοτούμενα, ωστόσο, όπως ανέφερε η κ. Καραγιάννη, λόγω της μεγάλης ζήτησης «η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να βάλει από μόνη της από τον Ιούλιο ένα ακόμα δρομολόγιο πέραν των τριών που επιδοτούνται» προσθέτοντας επίσης ότι «οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί, είναι ίδιες».

Να σημειωθεί ότι το πλοίο έχει χωρητικότητα 800 επιβατών και 120 οχημάτων.

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης και των Σποράδων είναι ιδιαιτέρως σημαντική, όπως επισημαίνει η κ. Καραγιάννη, καθώς, όπως σημειώνει, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η δίοδος προς το Αιγαίο και τη Μεσόγειο όλης της Κεντροανατολικής Ευρώπης.

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουμε σημαντική αύξηση του οδικού τουρισμού άρα όπως είναι αντιληπτό όχι μόνο από τα Βαλκάνια αλλά και από την κεντροανατολική Ευρώπη μπορούν να έρθουν πολύ εύκολα επισκέπτες με το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη να κάνει ένα city break και να συνδυάσει το ταξίδι με τις Σποράδες» είπε η κ. Καραγιάννη.

Χαρούμενος για την επιτυχία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά επισημαίνοντας ότι «οι κοινές προσπάθειες που κάναμε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα δικαιώθηκαν» ενώ παράλληλα επισήμανε και την καθοριστική συμβολή του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, που πίστεψε το εγχείρημα και συνέφερε τα μέγιστα για να επιδοτηθεί η γραμμή.

«Η γραμμή πήγε πολύ καλά το 2021, το 2022 και φέτος αναμένεται να πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση και αγάπη μεταξύ Σκιάθου και Θεσσαλονίκης και είμαστε σίγουροι ότι θα πάει καλά και φέτος και έχουμε δρομολογήσει και κοινές δράσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει η γραμμή βιώσιμη, να μην έχει ανάγκη την χρηματοδότηση. Να απευθύνεται και στο ευρωπαϊκό κοινό που θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη για κάποιες ημέρες και θα θελήσει να επισκεφτεί κι ένα νησί έτσι ώστε να διευρυνθεί και το πρόγραμμα της γραμμής να ξεκινάει δηλαδή από τον Μάιο και να τελειώνει τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος» δήλωσε ο κ. Τζούμας.

voria.gr