Σε αποδρομή είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή του καλοκαιριού, μέχρι σήμερα 16 Οκτωβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 210 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Από τα κρούσματα αυτά, τα 151 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 59 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 4 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, πέντε εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία, ένα στην Αυστρία και ένα στην Ινδία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Έχουν καταγραφεί 33 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων: 80 έτη, εύρος: 61 – 92 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό συνυπάρχον πρόβλημα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό θανόντων.

athina94.gr