Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας εφικτός στόχος, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην 90η ΔΕΘ, ενώ τόνισε πως σταθερές κυβερνήσεις είναι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τι θα συμβεί αν μετά τις κάλπες η χώρα βρεθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση, όταν υπάρχουν όλες αυτές οι προκλήσεις γύρω μας.
Ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες είπε ότι δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, είναι αυστηρά κοστολογημένα, εντός των δημοσιονομικών ορίων, και είναι το αναπτυξιακό μέρισμα προς τους πολίτες, τη διανομή του οποίου επιτρέπει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και θα υλοποιηθούν.
Κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο παροχολογίας" και σχετικά με την κριτική του ΠΑΣΟΚ ότι το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ περιέχει το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως «είναι η πρώτη φορά που βλέπω δύο κόμματα να διαγκωνίζονται τόσο πολύ για την πατρότητα ενός προγράμματος πολιτικής εξαπάτησης». Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κοιτάζει μόνο προς τα πίσω και τείνει να γίνει ροζ ΣΥΡΙΖΑ ή ροζ ΕΛ.Α.Σ».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε ότι «έχει την τεχνογνωσία για να κάνει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία», αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην τη χρησιμοποιήσει και να σκεφτεί καλύτερα την υστεροφημία του. Ταυτόχρονα είπε ότι ο κ. Σαμαράς έχει αμφισβητήσει τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί του.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης του και πως η Ν.Δ. έχει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό.
Σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απάντησε ότι «έχω μια καλή προσωπική σχέση μαζί του, τον σέβομαι και τον εκτιμώ».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν «λάθος» του που δεν προχώρησε πιο γρήγορα στην εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία είπε ότι αποδείχθηκε «αχρείαστη», διότι τη δουλειά της την κάνει η κανονική Αστυνομία, αλλά σημείωσε πως «είναι άλλο η αυτοκριτική και άλλο το αυτομαστίγωμα".
ΑΠΕ-ΜΠΕ











