
Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων από την περιοχή της Ελασσόνας, για τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα & Γαστρονομία 2025» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελασσόνα στις 19-20-21 Σεπτεμβρίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζαρος Μακρής, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ελασσόνας κ. Δημήτριος Καρανίκας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Παλάσκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Μπαλούκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Ιω. Σαμώτας και η Ειδική Σύμβουλος και υπεύθυνη του Γραφείου Αγροδιατροφής του Δήμου Ελασσόνας κ. Μαρία Κλεισιάρη.
Η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για τη σύσκεψη των φορέων, έχει ως στόχο την αναβάθμιση της Γιορτής Φέτας, μέσα από ένα πλέγμα ερευνητικών, αναπτυξιακών και εμπορικών δράσεων, που θα δώσουν μεγαλύτερη αξία τόσο στο προϊόν το οποίο είναι αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο ως ΠΟΠ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία σπουδαίων προϊόντων αγροδιατροφής.
Στην περιοχή της Ελασσόνας σύμφωνα με στοιχεία, τα τυροκομεία παράγουν το 17% της συνολικής εγχώριας παραγωγής, ενώ με ποσοστό 12% στην περιοχή της Ελασσόνας παράγεται η φέτα που εξάγεται.
Επιπλέον τονίζεται ότι η χώρα συνεισφέρει στην παγκόσμια παραγωγή πρόβειου γάλακτος ένα ιδιαίτερο σημαντικό μερίδιο 17,6%.