Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θωμά Παπαλιάγκα οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού Ελασσόνας και της Βερδικούσιας.

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, τα μηνύματα που εισπράττω από τις επισκέψεις μου σε ολόκληρο το νομό, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά .

Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το βράδυ των εκλογών, η χώρα μας θα ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή που ακολούθησε, δυστυχώς, τα τελευταία 8 χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής, το ποσοστό του θα είναι ισχυρό διψήφιο και η διαμόρφωση των εξελίξεων στο εξής θα έχουν τη σφραγίδα του, την υπογραφή της μόνης πολιτικής δύναμης που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας. Ένα μέλλον ευρωπαϊκό, βαθιά δημοκρατικό, με σεβασμό στους θεσμούς, που θα απαντά στις αγωνίες του λαού μας.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένα ιδιαίτερα δυνατό μήνυμα αλλαγής και για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας. Μπορούμε να την κάνουμε , πραγματικά διεκδικητική, ουσιαστική και αποτελεσματική, ξεφεύγοντας από τις λογικές της συντήρησης πολιτικών συστημάτων που είναι ανώδυνα για την εξουσία» δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Νωρίτερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε στα Καλύβια Αναλήψεως, με το ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «γάλα ελάςς», κ. Γιάννη Ζιώζια. Ο Συνεταιρισμός αποτελείται από 170 παραγωγούς και 115 κτηνοτροφικές μονάδες.

Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση τη Ο.Π. αιγοπρόβειου Γάλακτος με δυναμική 40.000 τόνους. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της Ο.Π. είναι το εμπόριο ζωοτροφών και κρέατος για τα μέλη του , καθώς και το εμπόριο γάλακτος πάχυνσης αμνοεριφίων Halavit.

«Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα λειτουργίας ενός Συνεταιρισμού, που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν πολλές φορές απρόβλεπτοι παράγοντες, προγραμματίζει για λογαριασμό των μελών του την παραγωγή του γάλακτος σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και διαπραγματεύεται με τους επωφελέστερους για τα μέλη του όρους τη διάθεση του συνόλου παραγωγής του γάλακτος και του κρέατος.

Ο συνεταιρισμός είναι και ένα εργαλείο προκειμένου να υπάρχει μείωση του κόστους παραγωγής μέσω οικονομιών κλίμακας στον τομέα των προμηθειών αλλά και στην εμπορία κτηνοτροφικών εφοδίων, ζωοτροφών, συμπληρωμάτων, κλπ. ενώ ο παραγωγός έχει τις ζωοτροφές ετοιμοπαράδοτες στο στάβλο του χωρίς να ασχοληθεί με την αναζήτηση τους», δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.