Σε δύο σημαντικά έργα που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής με τον Αντιδήμαρχο Έργων και Υποδομών Νίκο Αρβανίτη και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ Σταύρο Τσαγκαράκο.

Σκοπός τους να διαπιστώσουν και να ελέγξουν την πορεία των έργων.

Όσο αναφορά τον Βιολογικό του Δαμασίου ο Δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι προχωρούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του νέου Βιολογικού καθαρισμού Δαμασίου και είναι ο τέταρτος Βιολογικός της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου.

Η νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του οικισμού Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο του Δήμου, έκτασης περί τα 10.900 m2, σε απόσταση περί τα 700m ΝΑ του οικισμού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.982.984,10 € και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.»

Για τα δίκτυα ομβρίων

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αρβανίτης δήλωσε: 

«Σήμερα βρεθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ στην κατασκευή των δικτύων να τονίσουμε ότι διαπιστώσαμε ότι υπάρχει γρήγορη εξέλιξη στην κατασκευή του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

Τα έργα αφορούν κατασκευή δικτύων ομβρίων σε όλο το Δήμο Τυρνάβου για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών. Τώρα κατασκευάζονται δίκτυα ομβρίων στην πόλη του Τυρνάβου και με το πέρας των εργασιών αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης θα ξεκινήσει η κατασκευή δικτύων ομβρίων και στην Πόλη του Αμπελώνα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.500.000€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.»