Στο τέλος της «ανωνυμίας» στα γήπεδα, εστίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμούς, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του για τα νέα μέτρα κατά της βίας ότι το «απρόσωπο τελείωσε» και αναλύοντας το νέο αυστηρό πλαίσιο που ισχύει πλέον για όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά.
«Εάν επιβεβαιωθεί από την Εισαγγελέα ότι είναι αυτό το πρόσωπο και πάει με την αθλητική βία, σημαίνει πως το παιδί αυτό θα πάει φυλακή έξι μήνες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι οι σύνδεσμοι. Αν συλληφθούν για ρίψη κροτίδας, πάνε μέσα για ιδιώνυμο. Από έξι μήνες ως πέντε χρόνια. Πρέπει να το μάθουν όλοι. Υπάρχει το αθλητικό ιδιώνυμο το οποίο δεν εξαγοράζεται. Ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλό πρότερο βίο.
Πλέον όλοι θα εντοπίζονται με τις κάμερες. Ο νόμος αρχίζει να λειτουργεί. Σκεφτείτε ότι 6/3 θα μπουν οι νέες κάμερες. Η Ελλάδα αλλάζει στα γήπεδα. Θα πέφτει καρφίτσα και θα εντοπίζουμε το ποιος την έριξε. Θα βλέπουμε κάθε γωνία του γηπέδου. Η αστυνομία θα επιτηρεί. Με λίγα λόγια, η ανωνυμία θα σταματήσει. Στις 9/4, όποιος μπαίνει με το κινητό του, θα ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Το απρόσωπο τελείωσε. Υπήρχε η αίσθηση ότι μπαίνω στο γήπεδο και δεν με ξέρει κανείς. Πλέον αυτό δεν θα υπάρχει».
Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει δίμηνο κλείσιμο των ποδοσφαιρικών γηπέδων στο κοινό, είπε: «Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μίλησε μεταξύ άλλων και για τις πρόσφατες ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν:
«Αυτό ελπίζουμε, αυτό προσδοκούμε, αισιοδοξούμε, δεν το θεωρώ ανέφικτο και οι εκτιμήσεις από το υπουργείο Αθλητισμού ακριβώς αυτές είναι.
Είναι υψηλές οι επιδόσεις μέχρι τώρα, 57 προκρίσεις. Ο υγρός στίβος τα πάει εξαιρετικά και αυτό είναι ένα δείγμα, ένα στοιχείο το οποίο πρέπει στο Υπουργείο που χαράσσουμε πολιτικές να βλέπουμε και που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στον υγρό στίβο έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να επενδύσουμε με ότι αυτό σημαίνει. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για κατασκευή πισινών, στο ομαδικό άθλημα του πόλο το οποίο είναι εξαιρετικό και στο οποίο είμαστε δεύτεροι στον κόσμο και τέταρτοι στον κόσμο και η απόσταση από το χρυσό ήταν ελάχιστη.
Ελπίζουμε ότι η απόκτηση αυτών των θέσεων, με αυτή την εμπειρία, με την ατυχία που εμπεριείχε, γιατί και στις δύο περιπτώσεις ατυχήσαμε. Αθλητισμός είναι όμως, τα έχει όλα. Όμως νομίζω ότι βγήκαν πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και τα αγόρια και τα κορίτσια και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γνώσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν. Γνώρισα και τις δύο ομάδες, τις έχω γνωρίσει και τις βλέπω συνεχώς. Πρόκειται για παιδιά το οποίο αυτό που διαθέτουν, όπως όλοι οι αθλητές, πειθαρχεία, ψυχραιμία και ψυχή. Είναι η ψυχή τους πολύ δυνατή. Και τα κορίτσια και τα αγόρια είναι πραγματικά παιδιά που τα χαίρεσαι και μας κάνουν περήφανους. Είμαι αισιόδοξος».
ΑΠΕ-ΜΠΕ