Οι πάροχοι ανακοίνωσαν για τα τιμολόγια ρεύματος πως η άνοδος στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού τις τελευταίες ημέρες θα έχει επιπτώσεις στα τιμολόγια λιανικής.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΕΡΤ αναφέρει πως πιθανότατα το Υπουργείο Ενέργειας θα χρειαστεί να διατηρήσει και για τον μήνα Σεπτέμβριο την υπάρχουσα επιδότηση.

Ωστόσο οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς θα πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν αύριο Κυριακή (1/9) τα τιμολόγια λιανικής από όλους τους παρόχους, μέχρι το βράδυ το αργότερο.

Τιμολόγια ρεύματος: Πού θα κυμανθεί η τιμή

Αναφέρεται πως το Υπουργείο θέλει να παραμείνει το ρεύμα στα 15 λεπτά/κιλοβατώρα και λιγότερο. Το πράσινο στον βασικό πάροχο, ήταν περίπου στα 14,7 λεπτά μετά την επιδότηση και σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται να συγκρατηθεί.

Όπως είπε και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα έχουμε μάλλον παρόμοια τιμολόγια με αυτά του Αυγούστου. Ίσως κάποιοι πάροχοι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού να πάνε και οριακά χαμηλότερα. Γι’ αυτό και η επιδότηση που θα δοθεί θα είναι λίγο χαμηλότερη.

Οι αναμενόμενες τιμές που θα ανακοινωθούν αύριο Κυριακή για τα πράσινα τιμολόγια κυμαίνονται μεταξύ 16 και 21 λεπτά/κιλοβατώρα, τη στιγμή που τον Αύγουστο ήταν στα 16,5 μέχρι 23.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Για τους καταναλωτές τον Σεπτέμβριο, η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι πάροχοι ως τώρα, όσοι έχουν μιλήσει και έχουν μιλήσει αυτή τη στιγμή περίπου το 70%, έχω μία αίσθηση του τι θα κάνει».

«Περιμένω ότι το υπόλοιπο 30%, θα πάνε στις ίδιες τιμές ή σε λίγο χαμηλότερες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε και αυτό το μήνα κάνοντας μία επιδότηση για να μείνουν οι τιμές κάτω από τα 15 σεντ τη κιλοβατώρα», κατέληξε.

reader.gr