Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Το εικονιζόμενο υδροπλάνο στην φωτογραφία εξωφύλλου που τράβηξε ο κ. Μιχάλης Γεράκης αφού πετούσε αρκετή ώρα στα ανοιχτά της Σκοπέλου πρόσεγγισε το λιμάνι στις 12:30μ.μ. και αναχώρησε.

 O Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτιος Περίσσης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου & Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης μαζί με τον Λιμενάρχη Σκοπέλου Γεώργιο Γκάρα, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τουρισμού Γεώργιο Παπαδαυίδ και την Δημοτική Σύμβουλο Ευσταθίου Ιωάννα και την ταμία του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Ρηγίνα Κασσανδριανού ήταν παρών στην υποδοχή της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης στα αδειοδοτημενα υδατινα πεδία του λιμενα Σκοπέλου.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στις Β. Σποράδες οι πρώτες παρθενικές πτήσεις με υδροπλάνο σε Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Hellenic Seaplanes για την επίσημη έναρξη των δρομολογίων.

Το Skiathoslife.gr με το συνεργείο του θα βρεθούν στις προγραμματισμένες πτήσεις στις Σποράδες που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουλίου με το αμφίβιο αεροσκάφος της Hellenic Seaplanes. Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν υπό καθεστώς VFR (Visual Flight Rules) και θα αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του υδροπλάνου της εταιρείας .

Πρόγραμμα Πτήσεων:

Παρασκευή 12 Ιουλίου:

  • 10:00 - 10:30: Άφιξη στη Σκόπελο
  • 11:00 - 11:30: Άφιξη στην Αλόννησο
  • 12:00 - 12:30: Άφιξη στη Σκύρο
  • 12:30: Περιηγητική πτήση γύρω από την Σκύρο
  • 15.00: Αναχώρηση από Σκύρο πτήση για Μέγαρα

 

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης με τον Λιμενάρχη Σκοπέλου Γεώργιο Γκάρα, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γεώργιο Παπαδαυίδ και η ταμίας του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Ρηγίνα Κασσανδριανού στην υποδοχή του υδροπλάνου στο λιμάνι της Σκοπέλου

skiathoslife.gr