Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων παραδίδει έναν ακόμη δωρεάν χώρο στάθμευσης. Τον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, όπως είναι γνωστός για τους τρικαλινούς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι μεν κλειστός, αλλά μεταμορφώνεται. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επισκέφθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 αυτή τη μεταμόρφωση του υπάρχοντος πάρκινγκ σε σύγχρονο χώρο στάθμευσης. Μαζί με τον Γιώργο Ζιώγα, πρόεδρο της δημοτικής εταιρείας “Αστική Ανάπτυξη ΑΕ” (που έχει την ευθύνη των χώρων στάθμευσης στα Τρίκαλα), έγινε μια επισκόπηση των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν, με τακτοποίηση, καθαρισμό, υποδομές, εγκαταστάσεις και ασφαλτόστρωση, που ολοκληρώνεται άμεσα.
Τα σημαντικά, όπως τόνισε ο κ. Σακκάς, είναι δύο: Το πρώτο, η δωρεάν στάθμευση και σε αυτό το πάρκινγκ για τρικαλινούς και επισκέπτες. Το δεύτερο, η αξιοποίηση χρημάτων της ελεγχόμενης στάθμευσης για τους πολίτες. Αυτό γίνεται είτε με νέους χώρους στάθμευσης, είτε, κυρίως, με την απόδοση χρημάτων στους λογαριασμούς ρεύματος αδύναμων οικονομικά συμπολιτών.
Ετσι, όπως, όπως εξήγησε ο κ. Ζιώγας, στον συγκεκριμένο χώρο θα διαθέτουμε άλλες 100 θέσεις στάθμευσης, επίσης, δωρεάν, όπως στο πάρκινγκ της ΔΕΗ, στη Θεμιστοκλέους, στο πάρκο Αη Γιώργη, που προσφάτως αποδόθηκαν σε όλους.
Μαζί με τον κ. Ζιώγα εκ μέρους του Δ.Σ. της δημοτικής εταιρείας παραβρέθηκε και το μέλος της κ. Κώστας Τζίκας.
Ο χώρος στάθμευσης θα λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, σε πολύ σύντομο διάστημα και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.