Για τη βία μεταξύ ανηλίκων μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως δεν είναι ένα αστυνομικό θέμα, αλλά κοινωνικό ζήτημα.
«Δεν έχουμε έξαρση, αλλά μείωση στα περιστατικά.

Ωστόσο, υπάρχει αύξηση των συλλήψεων», εξήγησε, τονίζοντας πως το 2023 η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 6.150 ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 σχεδόν 9.000 (8.978), δηλαδή περίπου 50% αύξηση, ενώ τα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, οι γονείς, όπως και όλη η κοινωνία, αυτά δεν γίνονται ξαφνικά.

Δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί, Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του. Έχουν γίνει καταγγελίες στο σχολείο, στη γειτονιά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση και κάποια στιγμή αυτό θα εκραγεί», υπογράμμισε.

«Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μία περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά. Θέλω να πω ότι όλα αυτά συνδέονται με ένα ιστορικό, με την οικογένεια, τους γονείς, την ανοχή που δείχνουν οι γονείς στην παραβατικότητα», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

naftemporiki.gr