ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ
Συγκλονιστικές εικόνες από την φωτιά στο Ομορφοχώρι (φωτο)
Συγκλονιστικές εικόνες από την φωτιά στο Ομορφοχώρι (φωτο)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε επιχείρηση ανακύκλωσης υλικών στο Ομορφοχώρι της Λάρισας. 

Στην μάχη της κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Η κυκλοφορία στην περιοχή και συγκεκριμένα στο δρόμο προς Συκούριο εκτρέπεται από την Τροχαία που καθοδηγεί τα οχήματα να κινούνται μέσω Μελισσοχωρίου. Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Λάρισας μήνυμα του 112 για την προφύλαξή τους από τους πυκνούς καπνούς, ενώ και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας τους πολίτες να έχουν κλειστά παράθυρα στους χώρους που βρίσκονται και να αποφεύγουν την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους.

Στο μέτωπο της φωτιάς στο Ομορφοχώρι ο Δημήτρης Κουρέτας

Επί ποδός τέθηκε από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε επιχείρηση ανακύκλωσης υλικών στο Ομορφοχώρι Λάρισας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε άμεσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, Μαρία Γαλλιού, τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηλία Λεοντάρη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρη Τσέτσιλα. 

Ο κ. Κουρέτας παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Υπογραμμίζεται ότι λόγω του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει σε επιφυλακή.

 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.