Στο δρόμο βγήκαν σήμερα για έκτη εβδομάδα οι φοιτητές στον Βόλο, σήμερα, με συγκέντρωση που έγινε σον Θόλο του Π.Θ. και πορεία που ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, με κατεύθυνση στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η πορεία ήταν μαζική, έλαβα μέρος και καθηγητές, ενώ άνδρες της Τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία, λόγω κυκλοφοριακού που δημιουργήθηκε στους κεντρικούς δρόμους.


Ο Γιώργος Νικολούλης, εκλεγμένος στον Φοιτητικό Σύλλογο του Οικονομικού, ανέφερε ότι οι φοιτητές για έκτη εβδομάδα είναι στο δρόμο, ύστερα από τη μεγάλη Πανελλαδική πορεία και συλλαλητήριο του έγινε στην Αθήνα, με δεκάδες χιλιάδες φοιτητών που έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση.
Όπως είπε, θέλουμε πτυχία με αξία και της ζωές μας, να μην μας κοιτάνε στην τσέπη, αλλά στη γνώση και θέλουμε πτυχία με μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. «Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, θέλουμε τα πτυχία μας να έχουν αξία και αυτό κρίνεται στους δρόμους και στις γενικές συνελεύσεις των σχολών», επισήμανε.
Ο φοιτητής τόνισε ότι θα γίνουν κινητοποιήσεις και τη μέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση την Τρίτη, για να φανεί στο δρόμο ότι οι φοιτητές είναι κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και θέλουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Όσον αφορά στην εξεταστική περίοδο, με δεδομένο ότι στο Π.Θ. οκτώ τμήματα είναι σε κατάληψη και στα υπόλοιπα γίνονται εξετάσεις δια ζώσης, ο Γ. Νικολούλης ανέφερε ότι ξ εξεταστική θα γίνει, είτε θα το διεκδικήσουν οι φοιτητές, είτε θα έχουν συνεργασία με τους καθηγητές, αλλά όπως είπε «εμείς βάζουμε στους φοιτητές ένα άλλο ζήτημα: Τι είναι καλύτερο να καθυστερήσουμε την εξεταστική ή να πάμε σε μια ζωή όπου τα πτυχία μας δεν θα έχουν αντίκρισμα και θέλουμε να μην μας κοιτάνε στην τσέπη και να έχουμε το πτυχίο μας μοναδική προϋπόθεση για δουλειά, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί αγώνα ίσως και καθυστέρηση του εξαμήνου».


magnesianews.gr