Γνωρίζατε ότι το αμύγδαλο Συκουρίου περιέχει 40 ωφέλιμα συστατικά για την υγεία του ανθρώπου; Τόσο το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά και άλλα επτά συνολικά αγροτικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα μήλα Ζαγοράς, πιστοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την υψηλή διατροφική αξία τους στο πλαίσιο σχετικής δράσης για την ανάδειξη των ιδιαίτερων διατροφικών τους χαρακτηριστικών.

Τα αποτελέσματα της δράσης «Ενισχύοντας τη θέση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας», που υλοποίησε η Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών), παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο top 8 των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας τα αμύγδαλα Συκουρίου και τα μήλα Ζαγοράς

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Διευθύνουσα Σύμβουλος της “Νέας Γεωργίας – Νέας Γενιάς” κ. Εφη Λαζαρίδου, το 56% των καταναλωτών παγκοσμίως επιλέγει την αγορά προϊόντων με βάση την διατροφικής τους αξία. “Φανταστείτε την προστιθέμενη αξία που θα έχει ένα προϊόν που δεν θα αναγράφει στην συσκευασία πώλησης του όχι ένα ή δύο αλλά 40 ωφέλιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως τα αμύγδαλα Συκουρίου”.

Στην ιδιαίτερη διατροφική αξία των προϊόντων αυτών, ιδιαιτέρως του αμυγδάλου Συκουρίου, αλλά και των μήλων Ζαγοράς μαζί με τα υπόλοιπα στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Δ. Τσέτσιλας, ενώ ο κ. Φ. Τέκος, ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε αναλυτικά την μεθοδολογία των ισχυρισμών υγείας στα τρόφιμα.

Οσον αφορά τα προϊόντα που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα εκτός από το αμύγδαλο Συκουρίου και τα μήλα Ζαγοράς είναι το ακτινίδιο Πιερίας ΠΓΕ, τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων ΠΟΠ, τα φασόλια Πρεσπών ΠΓΕ, το αβοκάντο Χανίων, τα αποξηραμένα σύκα Μεσσηνίας και η μαύρη σταφίδα ΠΟΠ Κορίνθου.

ertnews.gr