Ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, συγκέντρωσε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, τα οποία διένεμε στους κατοίκους του σεισμόπληκτου Δαμασίου.

Σε συνεργασία με την Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ν. Λάρισας, διεξήγαγαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Νεάπολης Λάρισας, δόθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Δ.Α. Λάρισας και του ΣΕΠ. Ν. Λάρισας προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου που διαμένουν ακόμη σε κοντέινερ και τροχόσπιτα. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 100 σακούλες με τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια τα οποία μοίρασαν σε 50 οικογένειες.

Ο Καλαμπούκας Αχιλλέας, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης αστυνομικών Λάρισας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι συνεχείς και αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και της αλληλεγγύης της προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν είναι η πρώτη προσφορά αγάπης των αστυνομικών. Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, όπως κάθε χρόνο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του φιλανθρωπικού συλλόγου «Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ, όπου προσέφεραν τρόφιμα για την κάλυψη αναγκών απόρων οικογενειών του Δήμου, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. Η δράση της Ένωσης στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και συνεχίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το σύνθημα της International Police Association (Ι.Ρ.Α.) Λάρισας είναι «Servo per amikeco – Υπηρετώ δια της φιλίας». Το έργο της δεν περιορίζεται σε μια Περιφέρεια και τα μέλη της συνδράμουν χρηματικά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Μητρούσιας

ertnews.gr