Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) ξεκινούν, για τα ΓΕΛ, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους φετινούς υποψηφίους να διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μια ημέρα νωρίτερα (1η Ιουνίου) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά.

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση.

Στο νομό Τρικάλων, στα 13 συνολικά εξεταστικά κέντρα, θα διαγωνιστούν 842 υποψήφιοι των ΓΕΛ και στο ένα εξεταστικό κέντρο των ΕΠΑΛ θα διαγωνιστούν 352 υποψήφιοι. 

Να σημειώσουμε ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται με τις καθυστερήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια μέσω της τράπεζας θεμάτων αλλά και την αναβολή τους σε ορισμένα σχολεία, θορύβησε τους υποψήφιους των πανελληνίων 2023 αλλά και τις οικογένειες τους.

Όμως όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης το σύστημα μετάδοσης θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων και δεν μπορεί να επηρεαστεί από κακόβουλες επιθέσεις.