Σύσκεψη εργασίας για τα έργα Πολιτισμού στην Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με την συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού και αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα.

Στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της περιφέρειας όσο και του Υπουργείου συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη ανέφερε: "Κάναμε μια  πρώτη γενική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του για τις  προτεραιότητες  στον τομέα του πολιτισμού. Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά ακόμη, οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να καταλήξουμε στα συγκεκριμένα έργα και τις συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την προγραμματική περίοδο 2021-2027".

Αναφορικά με το Αρχαίο Θέατρο  Λάρισας  τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη Λάρισα  αλλά και για το υπουργείο και θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα, υπενθυμίζοντας ότι φέτος το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις, αλλά αυτό όπως πρόσθεσε είναι θέμα που θα δει η τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων. Ωστόσο όπως είπε  μιλάμε για περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων και υψηλής ποιότητας. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε «Έγινε μια  πολύ καλή συζήτησή με την Υπουργό για τα έργα και τις δράσεις του Πολιτισμού της νέας προγραμματικής περιόδου. Θέσαμε με την κυρία Μενδώνη κάποιες κοινές προτεραιότητες σε σχέση με τα έργα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο να επιτευχθεί καλύτερη απορρόφηση των πόρων του προγράμματος.»