Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο 57χρονος Λαρισαίος ο οποίος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση εκβιασμού με θύμα έναν 47χρονο κτηνοτρόφο στα Ανω Βούναινα, του Δήμου Κιλελέρ.

Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 57χρονο, δήθεν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και για αντιποίηση κατά συναυτουργία επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών για την οποία, τους 24 μήνες ανέστειλε επί τριετία, ενώ έκρινε εκτιτέο το υπόλοιπο της ποινής, με αποτέλεσμα ο 57χρονος να οδηγηθεί στις φυλακές για το επόμενο 6μηνο.

Ένοχος για συνέργεια σε εκβίαση κρίθηκε και ο έτερος συλληφθείς, ένας 67χρονος συνταξιούχος Λαρισαίος, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε των κατηγοριών τον τρίτο συλληφθέντα και 29χρονο γιο του 57χρονου Λαρισαίου. 

Οι τρεις συλληφθέντες συστήθηκαν στον κτηνοτρόφο ως δήθεν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα βεβαίωσης υποτιθέμενων προστίμων κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ. 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)