Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με εκτιτέους τους 6 μήνες και αναστολή στο υπόλοιπο της ποινής επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 25χρονο τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή μοτοσικλέτας.
Η κλοπή συνέβη στις 19 Αυγούστου. Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο για να δικαστεί μετά από αναβολή που δόθηκε.
Ο ίδιος είχε ισχυριστεί προανακριτικά ότι δεν είναι ο δράστης της κλοπής υποστηρίζοντας ότι άλλο άτομο ήταν εκείνο που τη διέπραξε και πως ο ίδιος απλά είχε βρει τη μοτοσικλέτα και την είχε χρησιμοποιήσει.
Από την πλευρά του ο παθών ενημέρωσε το δικαστήριο ότι εκείνο το βράδυ είχε σταθμεύσει το όχημά του σε κεντρικό σημείο στην οδό Δεληγεώργη και στη συνέχεια πήγε για να πιεί ένα ποτό.
Παρά το γεγονός ότι υπήρχε παρακολούθηση του σημείου όπου στάθμευσε τη μοτοσικλέτα του από μαγαζί, όταν επέστρεψε, όπως είπε, δεν την βρήκε και απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.
Μετά την καταγγελία ειδοποιήθηκε από την αστυνομία ότι βρέθηκε η μοτοσικλέτα του όμως όπως είπε είχε πολλές ζημιές ενώ πολλά προσωπικά του αντικείμενα στο βαλιτσάκι είχαν χαθεί.
Ο παθών δήλωσε σίγουρος ότι δράστης της κλοπής είναι ο κατηγορούμενος τονίζοντας ότι υπήρχε παρακολούθηση του χώρου.
Είπε ότι δεν πιστεύει αυτά που δήλωσε ο κατηγορούμενος ότι άλλος είναι ο δράστης της κλοπής.
«Εχω βρει και εγώ διάφορα αντικείμενα στον δρόμο. Γιατί δεν πήγε τη μοτοσικλέτα στην αστυνομία όταν τη βρήκε», ήταν ο προβληματισμός που μετέφερε, δηλώνοντας παράλληλα ζημιωμένος παρά την απόδοση του οχήματός του αφού αυτό, όπως εξήγησε, έχει πολλές ζημιές.
Το δικαστήριο όρισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Όταν εντοπιστεί και συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.
taxydromos.gr











