Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024 σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την τελική φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, από την οποία θα προκύψουν και τα μέλη των εθνικών ομάδων των Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κλπ). Στον διαγωνισμό αυτό θα λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες μαθητές του διαγωνισμού «Ευκλείδης».

Μία από τις πόλεις που θα συγκροτήσουν εθνικό κέντρο διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι και η Λάρισα. Το γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ και για την περιοχή μας γενικότερα.

Η Λάρισα θα υποδεχθεί τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων που θα διαγωνιστούν στην Εθνική Ολυμπιάδα. Για τους μαθητές αυτούς ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024  στο σχολικό συγκρότημα του 14ου Λυκείου-15ου Γυμνασίου (Χασιώτη 6, Νέα Πολιτεία) της Λάρισας και ώρα 10:00-1:00 π.μ. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες μαθητές να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 9.30 π.μ. και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας. 

Η διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί το προσωπικό της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, τους οικοδεσπότες διευθυντές σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό κ.κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά καθώς και όλους τους μαθηματικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που συνεργάζονται για την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας.