Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνουν την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια του έργου της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του νομού Καρδίτσας. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού στις 10.30 το πρωί.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα στη Θεσσαλία, προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ, και το μεγαλύτερο έργο διανομής πόσιμου νερού στη χώρα, το οποίο έχει τη δυνατότητα υδροδότησης 42 κοινοτήτων και 55.000 κατοίκων από την τεχνητή λίμνη του φράγματος Σμοκόβου.

Η υδροληψία θα γίνεται από το έργο καταστροφής ενέργειας της σήραγγας Λεονταρίου. Το νερό θα μεταφέρεται σε νέα λιμνοδεξαμενή με συνολική χωρητικότητα περίπου 80.000 κυβικών μέτρωνα. Αναλυτικότερα τα έργα κεφαλής αποτελούνται από την λιμνοδεξαμενή, τα έργα υδροληψίας και εκκενώσεως αυτής, το έργο υπερχείλισης, τα έργα εκτροπής, καθώς και τα έργα οδοποιίας για την προσπέλαση στη στέψη της λιμνοδεξαμενής.

Το Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού θα καλύπτει τις ανάγκες της 20ετίας, δηλαδή θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας για μέγιστη παροχή 16.875m3/d. Η μέθοδος επεξεργασίας του νερού περιλαμβάνει τη διύλιση και την απολύμανση με χλώριο, καθώς και την προχωρημένη και εντατική επεξεργασία με όζον και ενεργό άνθρακα.

tomanifesto.gr