«Η Θεσσαλία γράφει ιστορία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε ομάδα, σαν ομάδα οργανωνόμαστε και λειτουργούμε για την επίτευξη κοινού στόχου. Όλοι μαζί, είμαστε συμμέτοχοι στη μεγάλη προσπάθεια που, σε εποχή πολυκρίσης, οδηγεί σε παραγωγή χιλιάδων έργων ουσίας που αντανακλούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στην κοινωνία και στην οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας που για το οικονομικό έτος 2023 διαμορφώνεται στα 255.161.000 ευρώ, αυξημένος κατά 3,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

“Ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2023, καταρτίστηκε σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, πέρασε όλες τις διαδικασίες ελέγχου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι από τους μοναδικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα που δεν έχει δανειστεί την τελευταία δεκαετία, ούτε έχει ληξιπρόθεσμα χρέη. Με σωστό προγραμματισμό, συνέπεια και λιτή διαχείριση αποδεικνύουμε καθημερινά ότι με λίγα κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα” δήλωσε μεταξύ άλλων Περιφερειάρχης.

«Μαζί, δημιουργούμε πρότυπο ανάπτυξης που στέλνει μήνυμα αλλαγής σε όλα τα επίπεδα: Αλλάζουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλάζουμε το επίπεδο διαχείρισης, συνεργασίας, απορροφητικότητας και αποτελεσματικότητας με έργα που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον στο οποίο όλοι έχουν μερίδιο» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή υπερψήφισε η παράταξη «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια». «Παρών» δήλωσαν οι παρατάξεις «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» και «Πρωτοβουλία». Λευκό ψήφισε η παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία». Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία»