Από τη ζωή «έφυγε» μία από τις σημαντικότερες φωνές του Βόλου, η Αφροδίτη Σημαντήρα σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Η Αφροδίτη Σημαντήρα συνεργάζονταν με πολύ γνωστούς Βολιώτες καλλιτέχνες όπως τον Νίκο Παρθένη αλλά και καταξιωμένους μουσικούς αναδεικνύοντας την παράδοση μέσα από λαϊκά και όχι μόνο τραγούδια.

Το 2001 η φωνή της Αφροδίτης Σημαντήρα ήχησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη σε τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Παπάζογλου, Μαραγκόπουλου, καθώς και σε παραδοσιακά ελληνικά.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη μεγάλη εκείνη συναυλία μεταξύ αυτών και η Αφροδίτη Σημαντήρα είχαν αναφέρει σχετικά ότι «Τραγουδάμε για να είμαστε λιγότερο μόνοι, για να είναι ο κόσμος λιγότερο ψεύτικος κι άσχημος. Τραγουδάμε ταπεινοί προσκυνητές της κρυμμένης ομορφιάς».

Τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα

Ο θάνατος της Αφροδίτης Σημαντήρα σκόρπισε θλίψη σε γνωστός, φίλους και σε όσους θαύμαζαν τη φωνή της. Μερικά από τα μηνύματα που άφησαν φίλοι της μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου της:

«ραγίζει απόψε η καρδιά… γυρίζει το μυαλό σαράντα χρόνια πίσω,στις παρέες, στις μουσικές, στα ατελείωτα τραγούδια, στα στέκια μας… δεν υπάρχει Βολιώτης που να μη χόρεψε, πόνεσε, ερωτεύτηκε, ξενύχτησε με τη φωνή σου .. τελευταία δεν σου έλεγα τις απώλειες των φίλων μη σε στεναχωρήσω ..σε περιμένουν τόσοι αγαπημένοι μας να τους τραγουδάς….καλό ταξίδι χρυσαλιφούρφουρο…. έφυγες νωρίς…»

«Από τις ωραιότερες φωνές που είχα ακούσει στον Βόλο όταν επέστρεψα από τις σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη… Τότε εμφανιζόταν στο πλευρό του Νίκου Παρθένη σε συναυλίες και μου είχε κάνει άριστη εντύπωση η ποιότητα των ερμηνειών της… Μετά την έχασα…. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή της και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της…»

«Πόση θλίψη….είχα να τη δω, από τη περίοδο του μαύρου στην ΕΡΤ, που ερχόταν συχνά η Αφροδίτη στη παράγκα… Ωραίος άνθρωπος, όμορφος άνθρωπος, χωρίς φτιασιδια, ξεχωριστή… Πως να λες καλό ταξίδι σε τέτοιους ανθρώπους, που πάντα σε ταξίδευαν με τον λόγο τους, με τη φωνή τους!!!»

«Τι κρίμα έχω να θυμάμαι και εγώ πολλά από της δουλειές μας μεγάλη φωνή και πολύ γλυκός άνθρωπος καλό της ταξίδι στο φως»

«Η Αφροδίτη μας !!!

Μια μεγάλη φωνή σε μια μεγάλη ψυχή !!!»

magnesianews.gr