ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Σε ρυθμούς Μπιενάλε κινείται η Λάρισα
Σε ρυθμούς Μπιενάλε κινείται η Λάρισα

Τα εγκαίνια της Larissa Biennale θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19.30.

Συμμετέχουν οι τέσσερις Σχολές, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δυο ξεχωριστά γεγονότα που έχουν έναν κοινό στόχο, την προαγωγή και την ανάδειξη της νέας εικαστικής σκηνής, προσφέροντας βήμα στους νέους εικαστικούς δημιουργούς.

Το πρώτο και κεντρικό εκθεσιακό εικαστικό γεγονός αφορά την πραγματοποίηση εικαστικής έκθεσης των νέων δημιουργών αποφοίτων των Σχολών Καλών τεχνών στο χώρο της Πινακοθήκης.

Η έκθεση θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα όπου θα βραβευτούν οι 6 καλύτερες συμμετοχές. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα θέλοντας να ενισχύσει τους νέους δημιουργούς θα απονείμει τρία βραβεία και τρεις επαίνους που θα συνοδεύονται από αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Η επιλογή των έργων θα γίνει από ανεξάρτητη επιτροπή. Εν συνεχεία, τα βραβευμένα έργα θα αποτελέσουν μέρος της Συλλογής της Πινακοθήκης.

Επιτροπή κρίσης αποτελούν οι διευθύντριες των τριών μεγάλων μουσείων σύγχρονης τέχνης της Ελλάδας, δηλαδή η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου κ. Συραγώ Τσιάρα, η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Κατερίνα Γρέγου και η διευθύντρια του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Θούλη Μισιρλόγλου.

Το δεύτερο αφορά ημερίδα με δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική έχει να κάνει με την καλλιτεχνική εκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας με στόχο τη διερεύνηση των σύγχρονων πρακτικών και των μελλοντικών προκλήσεων και η δεύτερη με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, τις προοπτικές των αποφοίτων των Σχολών Καλών τεχνών, θεσμούς, φορείς, μηχανισμούς υποστήριξης και ανάδειξης των νέων δημιουργών.

culturenow.gr

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.