Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας (και κυρίως του Πηλίου) για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, παρά την ασυνήθιστα παρατεταμένη αστάθεια του καιρού, αλλά και την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που έχει και αυτή τον αντίκτυπό της, στο τουριστικό προϊόν.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, αυτή την στιγμή οι κρατήσεις βρίσκονται στο 60% και υπάρχει αισιοδοξία, ότι θα επιτευχθούν τελικά, πιο υψηλές πληρότητες.

Αισιόδοξα είναι και τα γενικότερα μηνύματα που μεταφέρει ο κ. Ζαφείρης για την φετινή θερινή τουριστική περίοδο στην Μαγνησία, η οποία αναμένεται να κάνει δυναμική εκκίνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ταυτόχρονα ωστόσο, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού παραμένει, αν και στη χερσαία Μαγνησία δεν είναι τόσο έντονο, όσο σε άλλες περιοχές και κυρίως στις νησιωτικές.

Σε κάθε περίπτωση – σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων – είναι ένα ζήτημα που η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Τουρισμού πρέπει να εξετάσουν επισταμένως, αναζητώντας λύσεις.

ertnews.gr