Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για την προστασία των αστέγων της πόλης από τον επερχόμενο καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Διεύθυνσης.

Επιπλέον, όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, θα έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε κλιματιζόμενους χώρους ενώ θα προσφέρονται κρύα ροφήματα.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 20-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 θα είναι διαθέσιμος από τις 8 πμ έως τις 7 μμ κλιματιζόμενος χώρος του Γ΄ ΚΑΠΗ, Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, (τηλ. Επικοινωνίας 2410 286576)

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί από τη Διεύθυνση μας τηλεφωνική γραμμή (6970236181), όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Το απόγευμα τα μεσημεριανά δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων

Υπενθυμίζεται επίσης πως λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών θερμοκρασιών και στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους, τα μεσημεριανά δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδος) και ανακυκλώσιμου χαρτιού-χαρτονιού, ξεκινούν στις 7 μ.μ. με μόνη εξαίρεση τα δρομολόγια που αφορούν αποκομιδή των αποβλήτων και τον καθαρισμός των χώρων των εκάστοτε λαϊκών αγορών.