Ο Δήμος Βόλου ενέκρινε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του 1ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο αναπτύσσει σειρά δράσεων ετησίως στο πλαίσιο της αποστολής του που είναι η διαρκής ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Γερμανία. Μία από αυτές είναι η Επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού που ως βασικό σκοπό έχει να προωθήσει περαιτέρω τη διμερή τουριστική συνεργασία και την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο αποφάσισε να καθιερώσει τη διοργάνωση Ελληνο-Γερμανικού Φόρουμ Τουρισμού που θα πραγματοποιείται κάθε φορά σε διαφορετική περιοχή της χώρας και επέλεξε την Μαγνησία και τον Βόλο ως την κατάλληλη πόλη για την πραγματοποίηση του 1ου Φόρουμ το 2024.

Στόχος είναι αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές και οι ελκυστικοί προορισμοί της Μαγνησίας μέσα από παρουσιάσεις και παρεμβάσεις παραγόντων της περιοχής, να ενισχυθεί η εικόνα της περιοχής μετά τις καταστροφικές ζημιές από φυσικά φαινόμενα που υπέστη στο πρόσφατο παρελθόν και να προβληθεί η δυνατότητα του προορισμού να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές θεματικές ενότητες, ενώ βασικό στοιχείο είναι ότι θα προσκληθούν 10-12 Γερμανοί tour operators, δημοσιογράφοι του τουρισμού και bloggers, με παροχή πλήρους φιλοξενίας με σκοπό να τους δοθεί η ευκαιρία να περιηγηθούν την ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσουν την ελκυστικότητα επιμέρους τοποθεσιών, να γευτούν την τοπική γαστρονομία καθώς και να έχουν επαφές και Β2Β συζητήσεις με τοπικές επιχειρήσεις.

tornosnews.gr