Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την ΑΕΛ από τον ΠΑΟΚ Β' με 1-0. Οι «ασπρόμαυροι» παίζοντας με παίκτη λιγότερο σχεδόν για ένα ημίχρονο έφτασαν στη νίκη,  με τους "βυσσινί" να χάνουν πέναλτι στο 90’+1!

Η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ χτίζει παράδοση απέναντι στην ΑΕΛ. Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία στις τρεις αναμετρήσεις με τους «βυσσινί» στο πρωτάθλημα της Superleague 2, αν και παραλίγο να την πατήσουν όπως και στη Βέροια όταν δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιγνίδι μόλις εννιά λεπτά μετά την σέντρα, με τον Ταλιχμανίδη να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Πεντρόσο, που απείλησε και λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο την εστία του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν στο 12ο λεπτό με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπράντονιτς, με τον Βόσνιο επιθετικό από την κάθετη του Μιχαηλίδη να κάνει το πλασέ, αλλά τον Ηλιάδη να διώχνει πάνω στη γραμμή. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν στο γκολ με τον Βασίλη Γκορντεζιάνι στο 31ο λεπτό. Ένα τέρμα που προήλθε ύστερα από την εξαιρετική συνεργασία των Χατζηστραβού και Μπράντονιτς, με τον τελευταίο να σερβίρει στο πιάτο την μπάλα και τον Γκορντεζιάνι να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Θεοδωρόπουλος, τραυματίστηκε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά, αλλά ήταν απαραίτητη η αντικατάσταση του από τον Σουλούκο, ενώ δύο λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους ο σκόρερ του ΠΑΟΚ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον αρχηγό της ΑΕΛ, Θανάση Παπαγεωργίου.

Μετά την αποβολή του Βασίλη Γκορντεζιάνι άλλαξαν οι ισορροπίες εντός αγωνιστικού χώρου, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά πέταξαν στα σκουπίδια την πιο μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ταλιχμανίδης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Όγκποε, σύμφωνα με τον διαιτητή Τσιάρα, αλλά από την «άσπρη βούλα» ο Πλέγας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΠΑΟΚ Β: Ταλιχμανίδης, Κιτσάκης (58’ Δαρέλας), Μιχαηλίδης (46’ Κωττάς), Μορικέλι, Τασιούρας, Ουεντραόγκο, Γρόσδης (73’ Κουντετάκης), Μπράντονιτς (64’ Σπυρίδης), Χατζηστραβός (57’ Μελετίδης) , Σπυράκος, Γκοντεζιάνι

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (37’ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου, Ουατάρα 62’ Μαϊδάνος), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγκας, Κ. Παπαγεωργίου (62’ Αντράντα), Θωμαΐδης (55’ Μαυριάς), Όγκποε, Πεντρόζο, Νικολιάς.

gazzeta.gr