Στο καλύτερο φετινό παιχνίδι της Super League 2, Νίκη Βόλου και η ΑΕΛ μας προσέφεραν απίστευτο θέαμα, χαρίζοντας έξι γκολ και τρεις εναλλαγές στο σκορ. Το τοπικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου δεν είχε νικητή (3-3) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Παρά την προσπάθεια και των δύο ομάδων, δεν υπήρξε νικητής, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει τους φιλοξενούμενους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ταυτόχρονα να τους υποχρεώνει στην πρώτη τους απώλεια βαθμών για τη σεζόν. Το κοινό απόλαυσε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, σε ένα ματς που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όλων.

Στην βαθμολογία, οι βυσσινί είναι στην κορυφή με 13 πόντους στο +3 από Μακεδονικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Στην 8η θέση με τέσσερις η Νίκη Βόλου.

Γκολ από τα αποδυτήρια για την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, αιφνιδιάζοντας τη Νίκη Βόλου. Μετά από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Ηλιάδης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων και την έξοδο του Σούλη.

Με ανάποδη κεφαλιά από κοντινή απόσταση, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 0-1, δίνοντας από νωρίς αέρα στην ομάδα του Βόλου.

Ασταμάτητοι οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Παπαγεωργίου

Η ΑΕΛ συνέχισε με αμείωτο ρυθμό, επιδιώκοντας να «κλειδώσει» το παιχνίδι πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Στο 18ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γερά θεμέλια για την πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, όταν η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από σουτ του Τριμμάτη με τον Παπαγεωργίου να παρεμβαίνει με το σώμα του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2.

Προειδοποίησαν οι Βολιώτες

Παρά το σοκ του 0-2, η Νίκη Βόλου εν έμεινε άπραγη και έψαξε άμεσα την αντίδραση. Στο 23ο λεπτό, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο θηριώδης Κολομβιανός επιθετικός Γουίλιντον Απονσά, απείλησε με μια δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η κίνηση του Απονσά ήταν εξαιρετική, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Πεντρέου, αντέδρασε εντυπωσιακά, αποκρούοντας με μια εκπληκτική επέμβαση και κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το «βρήκαν» οι γηπεδούχοι με τον Απονσά

Στο 40ο λεπτό, η Νίκη Βόλου κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Ο Απονσά ήταν και πάλι καθοριστικός, καθώς μετά από μια εξαιρετική ατομική κούρσα, άφησε με έξυπνο τρόπο την μπάλα στον Δούμτση, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πεντρέου, δίνοντας νέα πνοή στην ομάδα του Βόλου λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Το έφερε στα «ίσια» ο Σαποφάλοβ

Η Νίκη Βόλου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αποφασιστικότητα, μετά από αλλαγές που έκαναν τη διαφορά. Οι Βολιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και άσκησαν συνεχή πίεση στην άμυνα της ΑΕΛ.

Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς στο 60ο λεπτό, όταν η αλλαγή του Ξηροφώτου, ο Σαποβάλοφ, έφερε το παιχνίδι στα «ίσια». Μετά από μια φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας των Λαρισαίων να απομακρύνει σωστά την μπάλα, αυτή έφτασε στα πόδια του Εσθονού, ο οποίος με ένα σουτ-κεραυνό εκτός περιοχής νίκησε τον Πεντρέου, κάνοντας το 2-2 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Ολική ανατροπή στο ντέρμπι της Θεσσαλίας

Η Νίκη Βόλου δεν επαναπαύτηκε μετά την ισοφάριση και συνέχισε να πιέζει, φέρνοντας «τούμπα» το ματς στο 70ο λεπτό με ένα εκπληκτικό γκολ από στημένη φάση. Μετά από μια καλοεκτελεσμένη εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ματάου έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή, όπου ο Βερνάρδος, με εξαιρετική προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-2.

Λύτρωση για την ΑΕΛ στο φινάλε

Αν και η ΑΕΛ είχε ρίξει την απόδοσή της μετά την ανατροπή της Νίκης Βόλου, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ομάδα από τη Λάρισα «ξύπνησε» και ανέβασε την απόδοσή της.

Στο 84ο λεπτό, με λίγη δόση τύχης, ο Πασσάς ισοφάρισε σε 3-3, με ένα σουτ που κόντραρε σε αμυντικό της Νίκης Βόλου και άλλαξε πορεία, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Σούλη. Αυτή η φάση απέδειξε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δυνάμεις να διεκδικήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος): Σούλης (46′ Τσέλιος), Οικονομόπουλος (46′ Σαποβάλοφ), Ματάους, Προδρομίτης, Νταμιάν Σίλβα, Εντ Κάρλος (46′ Λίταινας), Αμπονσά, Γκαντέλιο, Δούμτσης (73′ Βλάχος), Αρίας, Βερνάρδος.

ΑΕΛ (Βοσνιάδης):Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος (56′ Κοσσονού), Παναγιωτίδης (56′ Γιαξής), Οικονόμου, Κ. Παπαγεωργίου (64′ Στίνα), Πασάς, Μούργος, Μωραΐτης.

monobala.gr