Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, όπου η περιφερειακή αρχή έδωσε το στίγμα των προθέσεων της και οι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους με έμφαση στον τουρισμό και την βιομηχανία, καθώς για άλλες θεματικές ενότητες η διαβούλευση συνεχίζεται στους υπόλοιπους νομούς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μολονότι η επιχειρηματικότητα στην Θεσσαλία έχει πληγεί λόγω των καταστροφών του περσινού Σεπτέμβρη, μπορεί γρήγορα να ανακάμψει.

Μέσα από το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» θα ενισχυθούν οι κλάδοι του τουρισμού, αλλά και το μέταλλο, που παραδοσιακά στη Μαγνησία αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Το κομμάτι που αφορά σε δράσεις ενίσχυσης στον τουρισμό και στο μέταλλο είναι σχεδόν το ¼ απ’ όλο το ποσό που θα διατεθεί και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πως η στήριξη της Μαγνησίας θα είναι σημαντική», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Στόχος, συνέχισε, είναι να υποστηριχθεί η περαιτέρω ανταγωνιστικότητα του επιχειρείν στη Θεσσαλία, με όρους βελτίωσης της προστιθέμενης αξίας, εξαγωγών, συμμετοχής σε διεθνείς αλυσίδες αξίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και μετασχηματισμού προς δραστηριότητες έντασης γνώσης.

taxydromos.gr