Για το Νοέμβρη φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το Fuel Pass 3 τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και τη βενζίνη. Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, έχει λύσει τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία έχει επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τριών μηνών.

Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του Fuel Pass τρία τον Νοέμβρη επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20 - 25 λεπτά.

Αν και το πιθανότερο σενάριο για την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης είναι τα 15 λεπτά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ

Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ

Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εισοδηματικά κριτήρια:
έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο

Σκυλακάκης: Τέλη Οκτωβρίου η απόφαση, αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή

Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3», εάν ληφθεί σχετική απόφαση για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Σωρεία λαθών στη συμπλήρωση στοιχείων

Για το Fuel Pass, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό, εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει το έχει αποδείξει» σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

ethnos.gr