Η Φινλανδία έκανε ουσιαστικά βήματα για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας μετά από συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για να εγκρίνει το τουρκικό κοινοβούλιο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος διαμήνυσε από την Άγκυρα ότι πιστεύει πως η Φινλανδία θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι ευελπιστεί να επικυρώσει την υποψηφιότητα της Φινλανδίας πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Σουηδία. Η υποψηφιότητα της Σουηδίας θα κριθεί από τα μέτρα που θα λάβει, πρόσθεσε. Η Σουηδία άνοιξε την αγκαλιά της σε τρομοκράτες, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι είχε παραδώσει στη Στοκχόλμη μια λίστα με 120 τρομοκράτες που έπρεπε να απελαθούν αλλά η σκανδιναβική χώρα δεν έκανε τίποτα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Φινλανδός πρόεδρος έκανε λόγο για πολύ ευχάριστα νέα. «Αυτό είναι σημαντικό για τη Φινλανδία» τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα είναι πλήρης χωρίς τη Σουηδία.

euro2day.gr