Η φετινή χρονιά ίσως να αποτελεί τη δυσκολότερη χρονιά, από το σύνολο των προηγούμενων 4-5 ετών, ως προς την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας, ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφεται έντονη τουριστική δυναμική και αύξηση των εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο προϋπολογισμός των 300 ευρώ/μήνα ως έξοδο για το μίσθωμα φοιτητικής κατοικίας, αφορά κυρίως κατοικίες έως 25 τ.μ. ανακαινισμένες ή/και μη ανακαινισμένες κατοικίες έως 30-35 τ.μ..

Αυξητικές τάσεις καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των φοιτητικών πόλεων της χώρας.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates σχετικά με τις ζητούμενες τιμές (συγκριτικός πίνακας 2019-2024) μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 21 πόλεις της περιφέρειας.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου «πολλοί νέοι φοιτητές, γεγονός που καταγράφεται κυρίως τα τελευταία 5 - 6 χρόνια, τη φετινή χρονιά θα επιλέξουν τη σχολή με κριτήριο το που βρίσκεται η κύρια-οικογενειακή κατοικία, με στόχο να μην επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι γονείς που θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τη φετινή χρονιά, είναι όσοι διαμένουν στην περιφέρεια και δεν υπάρχει η επιλογή σχολής και αναγκαστικά θα πρέπει να προβούν σε μίσθωση φοιτητικής κατοικίας».

Στη Λάρισα το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ κυμαίνεται από 220€/μήνα έως και 350€/μήνα, ενώ για κατοικία από 30τμ έως 45τμ , κυμαίνεται από 250€/μήνα έως τα 450€/μήνα αν πρόκειται για διαμέρισμα πλήρως ανακαινισμένο ή/και νεόδμητο με το σύνολο των οικοσυσκευών. 

Το ζητούμενο μίσθωμα για διαμερίσματα από 50τμ έως 60τμ κυμαίνεται από 340€/μήνα έως 500€/μήνα, με την ανώτερη τιμή να αφορά κατοικία πλήρως επιπλωμένη με το σύνολο των οικοσυσκευών.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από insider.gr)