Με πληρότητες που αγγίζουν το 70-80% αναμένεται να κυλήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο στην ηπειρωτική Μαγνησία, βάσει των προκρατήσεων που υπάρχουν μέχρι στιγμής και με την ελπίδα ότι τα ποσοστά αυτά μπορεί να αυξηθούν, λόγω και των επισκεπτών της τελευταίας στιγμής.

Μέχρι και χθες οι πληρότητες στον Βόλο και το Πήλιο ξεπερνούσαν το 90%. Καθώς, όμως απομακρυνόμαστε από τον Δεκαπενταύγουστο, αρχίζει και η σταδιακή αποχώρηση των επισκεπτών που επιστρέφουν στις εστίες τους, προκειμένου να οργανωθούν ενόψει του φθινοπώρου.

Βέβαια υπάρχουν δύο στοιχεία που δίνουν ελπίδες στους ξενοδόχους ότι οι καλές πληρότητες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα, ακόμη μέχρι και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου που θεωρείται ακόμη καλοκαίρι.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν διακοπές μετά τα μέσα Αυγούστου και ο δεύτερος λόγος ότι λόγω του μίνι καύσωνα που θα έχουμε από σήμερα, αρκετοί θα θελήσουν να κάνουν μια ολιγοήμερη απόδραση για να δροσιστούν στις παραλίες.

Για το διάστημα από τις 3 Σεπτεμβρίου οι ξενοδόχοι αναφέρουν πως σταδιακά εισερχόμαστε στη φθινοπωρινή σεζόν, όπου και για εκείνο το διάστημα εκφράζονται ελπίδες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης σημείωσε πως «βάσει των προκρατήσεων που υπάρχουν για το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμούμε ότι οι πληρότητες θα κυμανθούν γύρω στο 70-80%. Και συνεχίζουμε να ελπίζουμε για το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ώστε να έχουμε καλά ποσοστά. Βέβαια ξέρουμε ότι τα Σαββατοκύριακα οι πληρότητες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες».

e-thessalia.gr