Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των Θεσσαλών αγροτών 70 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του Daniel.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Τσιαράς σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις από τον Daniel στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στη Βόρεια Φθιώτιδα, είπε ότι "σήμερα, μετά τις 12.00 το μεσημέρι, θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των αγροτών οι εξοφλήσεις των αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια που έγινε για άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων ήταν υπεράνθρωπη και πρωτοφανής στα ελληνικά ιστορικά χρονικά.

Οι άμεσες αποζημιώσεις που έχει καταβάλλει ο ΕΛΓΑ για τον Daniel με τη στήριξη της κυβέρνησης, όπως είπε, ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ".

Ανακοίνωσε ακόμη ότι "το παράρτημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα θα ενισχυθεί με επιπλέον εποχικό προσωπικό, προκειμένου να κλείσει και ορισμένους φακέλους που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα"

Σημείωσε δε, ότι "πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση, καθώς ανάλογα φαινόμενα φυσικών καταστροφών θα βιώνουμε συχνά".