Με τιμές Χριστουγέννων θα αγοράσουν τα κρέατά τους όσοι αποφασίσουν στις 16 Φεβρουαρίου να τιμήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Στα κρεοπωλεία του νομού μας, όπως αναφέρει στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος των επαγγελματιών του κλάδου κ. Μπέσιος, από την εορταστική περίοδο μέχρι σήμερα δεν παρατηρήθηκαν τιμολογιακές αυξομειώσεις και οι τιμές παρέμειναν σταθερές.

Φυσικά είναι αρκετά πιο πάνω από τις τιμές την ανάλογη περίοδο του 2022 και κατ’ επέκταση του 2021, χρονιές που το κόστος αγοράς κρέατος δεν είχε διαφοροποιήσεις.

Σήμερα το μοσχάρι κινείται στα 13 ευρώ το κιλό και πέρυσι ήταν στα 10,5 ευρώ. Το αρνί, ανάλογα το κομμάτι ξεκινά από 11 και το παϊδάκι μπορεί να ανέλθει και στα 13 με 14 ευρώ. Το 2022 κυμαίνονταν μεταξύ 8 και 9 ευρώ. Το χοιρινό ξεκινά από τα 6,5 ευρώ το φθηνότερο και ανάλογα το κομμάτι και το αν έχει κόκκαλο, φθάνει τα 7 με 7,5 ευρώ. Ένα ευρώ κάτω ήταν οι τιμές το 2022. Στα 6,5 με 7,5 ευρώ πωλούνται και τα έτοιμα σουβλάκια, ενώ 7,5 ευρώ το κιλό αγοράζει κανείς το λουκάνικο.

Δύο ημέρες πριν την Τσικνοπέμπτη, ο κ. Μπέσιος σημειώνει ότι η κίνηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, τουλάχιστον όσον αφορά στην δια ζώσης παρουσία πελατών στα κρεοπωλεία. Συνήθως η κίνηση αρχίζει Τετάρτη και κορυφώνεται ανήμερα της γιορτής, μας λέει. Προς το παρόν ετοιμάζονται οι παραγγελίες που έχουν γίνει από τα καταστήματα που ειδικεύονται στην εστίαση και περιμένουν κόσμο όπως και από αυτά που κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, κάνουν happening για τους πελάτες τους.

Σε κάθε περίπτωση τα κρεοπωλεία του νομού είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από το έθιμο του τσικνίσματος.

karditsaLive.Net