Λιγότερα λάθη, περισσότερη δουλειά. Αυτό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, έκανε εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά: Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη».

«Ακρίβεια, υγεία, παιδεία είναι οι προτεραιότητές μας» τόνισε στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

«Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε.

«Πατήστε γκάζι και όχι φρένο και σας θέλουμε δίπλα και όχι απέναντι. Αυτές λοιπόν οι διαθέσεις είναι και οι πυξίδες μας στην πολιτική μας δουλειά», ήταν η παραίνεση του προς τους υπουργούς και πρόσθεσε πως χρειάζεται προσοχή και στην καθημερινή συμπεριφορά. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να κινηθεί με «μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά».

Επισήμανε ότι οι πολίτες την περασμένη Κυριακή στις ευρωεκλογές έστειλαν στην κυβέρνηση ένα μήνυμα: «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Δεν πιστεύουμε στα “λεφτόδεντρα” αλλά έχουμε υψηλές απαιτήσεις από εσάς».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του να εκπέμψουν ένα μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης», επισημαίνοντας πως, παρά τις δεδομένες δυσκολίες τις προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η σύνθεσή του υπουργικού συμβουλίου καθορίζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες. «Η εναλλαγή προσώπων δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την προσπάθειά μας να γινόμαστε συνέχεια πιο παραγωγικοί στο έργο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι οι «βαθιές οργανωτικές αλλαγές στη διάρθρωση των Υπουργείων και της σύνθεσης της κυβέρνησης, ναι, μπορούν να αποδώσουν, αλλά μόνο όταν είναι ώριμες. Γι’ αυτό και παρότι δέχθηκα τέτοιες εισηγήσεις για συγχωνεύσεις, μεταβολές, έκρινα ότι αυτές δεν είναι της στιγμής, γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει πολλή μελέτη και χρόνο αφομοίωσης αυτών των αλλαγών».

Ο πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά της ΝΔ δεν έφτασαν στον στόχο, αλλά πρόσθεσε ότι εκ του αποτελέσματος οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά καταδικάστηκαν στις κάλπες, και ότι σε απόλυτο αριθμό ψήφων δεν είχαμε ουσιαστική ενίσχυση των άκρων.

Στον τομέα του κυβερνητικού έργου, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στους υπουργούς του ότι «δεν υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Οι ταχύτητές μας αυξάνονται σε όλα τα πεδία. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από άλλο, ίσως με εξαίρεση του Εσωτερικών. Δώσαμε βάρος στο κράτος.Κάθε πολίτης θεωρεί το δικό του πρόβλημα προτεραιότητα και αυτό καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε». Παράλληλα «προειδοποίησε» ότι θα είναι αυστηρός στην αξιολόγηση των υπουργών, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση να διαφυλάξει την ομαδικότητά της.

insider.gr