Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στις παραλίες της Μυκόνου, μετά την παρουσία στο νησί εισαγγελέα, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες. Μπουλντόζα βρέθηκε στην παραλία Ελιά, μετά τις κατεδαφίσεις σε Ψαρού, Πάνορμο και Μυρσίνη.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών και μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της παραθαλάσσιας επιχείρησης που αυτοβούλως βρέθηκε στο σημείο και ξήλωσε τις παράνομες κατασκευές.

Στην παραλία της Ελιάς, όπου άρχισε η κατεδάφιση, βρέθηκε και ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, προκείμενου να επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι ότι ξεκίνησαν οι εργασίες μέσα στην προθεσμία που έχει δοθεί.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε τελεσιδικήσει από το 2021, όμως τα πρωτόκολλα κατεδάφισης δεν είχαν εκτελεστεί.

Σύμφωνα με το xploremykonosnews.gr, το ένα πρωτόκολλο αφορά σε μία μικρή κατασκευή (σκάλα) σε εγκατάσταση θαλάσσιων σπορ και το άλλο σε εγκαταστάσεις καφέ-μπαρ που είχε χτιστεί εν μέρει στον αιγιαλό.

Οι μπουλντόζες πήραν μπροστά από τα τέλη του Μαΐου και το Principote, όπου οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές εντόπισαν παράνομες εγκαταστάσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών, γεγονός που οδήγησε στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.

Σειρά πήραν, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου οι κατεδαφίσεις στην Ψαρού στην οποία οι παρανομίες που έχουν εντοπιστεί κατεδαφίζονται αυτοβούλως, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης Σύρου να άρει την εντολή διακοπής εργασιών, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες απομάκρυνσης.

in.gr