Τη σημασία που έχει για τη ΝΔ να ξεπεράσει τον πήχη του 33% στις ευρωεκλογές, ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι να μην έχουμε μεγάλο ποσοστό αποχής. Έστω και την τελευταία στιγμή οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές. Αντιλαμβάνομαι όμως την κούραση των πολιτών», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η τοξικότητα δεν βοηθάει ποτέ» ενώ η Νέα Δημοκρατία «έκανε μόνη της μια μεταρρύθμιση που ευνοεί τη συμμετοχή, την επιστολική ψήφο». «Χαίρομαι όταν ακούω πολίτες εντός κι εκτός Ελλάδας να λένε ότι γίναμε Ευρώπη επιτέλους, επειδή ψηφίζουμε άνετα και με ασφάλεια από όπου επιθυμούμε» έσπευσε να συμπληρώσει.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως: «είμαι ο πρώτος που θα πω ότι "πάντα μπορούμε καλύτερα". Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού ήταν ενθαρρυντικά τον τελευταίο μήνα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας και να υπάρχει μια πραγματική σύγκληση με την Ευρώπη στο εισόδημα. Δεν μας αρκεί όμως να μειωθεί ο πληθωρισμός, θέλουμε και μείωση τιμών».

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο λαϊκισμός «σηκώνει παντού κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» ενώ εξαπέλυσε επίθεση και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη "Ευρώπη". Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Ο πολακισμός αποτελεί κοινή γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ».«Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης πολύ σύντομα θα δείξει αποτέλεσμα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

insider.gr