«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα κι αν λείπουν 2-3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

Επισήμανε πως το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε δε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε πως «από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων ποσοστών της ΝΔ και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα υπόλοιπα κόμματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και, παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών, αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας».

Μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία του για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στο οποίο θα συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα.

euro2day.gr