Τον όρκο της επιστήμης τους έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3) στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Γ, του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού στην Καρδίτσα 22 απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (ΠΠΣ) (π. ΤΕΙ Θεσσαλίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παραλαμβάνοντας τα πτυχία τους παρουσία καθηγητών, γονέων, συγγενών και φίλων, ενώ 2 ακόμα απόφοιτοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην τελετή και θα παραλάβουν άλλη στιγμή τα πτυχία τους.

Την τελετή χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου, π.Παν. Καλλιώρας, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι βουλευτών του Νομού.

Χαιρετίζοντας την τελετή το μέλος του Συμβουλίου Ένταξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Μιχ. Βραχνάκης αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία μέσα στην οποία κλήθηκαν να υλοποιήσουν τις σπουδές τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος χαρακτηρίζοντας ηρωική την προσπάθειά τους και ζητώντας τους να διατηρήσουν ανοικτούς ορίζοντες, να συνεχίσουν να σπουδάζουν το αντικείμενο αλλά και να λειτουργούν με την καρδιά τους, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.

Ο Εισηγητής του Τμήματος καθηγητής κ. Αθ. Μανούρας στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την αποφοίτηση των πτυχιούχων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογίας Τροφίμων, δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους νέους πτυχιούχους τόσο για την αξιοποίηση του πτυχίου τους, όσο και γενικότερα για τη ζωή τους ώστε να μπορεί να τους συγχαρεί, όπως είπε, και στο μέλλον για την σταδιοδρομία και κυρίως για τη στάση ζωής τους.

Ακολούθως οι πτυχιούχοι έδωσαν τον όρκο αποφοίτησης του Τμήματος διαβεβαιώνοντας ότι: «εξερχόμενοι από το χώρο του σεβαστού αυτού ακαδημαϊκού Ιδρύματος και θα ζήσουμε με το πνεύμα της επιστήμης και θα την θεραπεύσουμε με ευσυνειδησία ήθος και ειλικρίνεια…».

karditsalive.net