Cry for me, Argentina. Οχι όμως με δάκρυα λύπης, αλλά χαράς. Οπως έκλαιγαν οι χιλιάδες φίλοι της χθες στις εξέδρες «Λουσαΐλ Αϊκόνικ» βλέποντας την «αλμπισελέστε» να σκορπά με 3-0 την Κροατία και να κλείνει θέση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι μαζί τους να πανηγυρίσει, αλλά σίγουρα θα ήταν περήφανος για τα παιδιά του. Σίγουρα θα ήταν περήφανος και για τον διάδοχό του, καθώς ο Μέσι, με ένα γκολ και μία ασίστ, όπως και ο Αλβαρες, που βρήκε δύο φορές δίχτυα, οδήγησαν την ομάδα τους σε μια μεγάλη νίκη και στο κυριακάτικο ραντεβού.

Μπορεί να ήταν ένας ημιτελικός Μουντιάλ, αλλά μάλλον ήταν το πιο εύκολο βράδυ για την Αργεντινή, από αυτά που έχει ζήσει στα γήπεδα του Κατάρ. Οι Κροάτες άντεξαν μέχρι το 33ο λεπτό. Μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ο Μέσι από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Ενα γκολ το οποίο τον έφερε στην κορυφή των σκόρερ της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς με 11 τέρματα ξεπέρασε τον Μπατιστούτα, ενώ παράλληλα σκόραρε για τρίτο σερί νοκ άουτ ματς.

Εξι λεπτά μετά, ο Αλβαρες, αφού πρώτα πήρε την μπάλα από το κέντρο, με μια τρελή κούρσα και αρκετή δόση τύχης, καθώς κέρδισε δύο κόντρες, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 69΄, όταν ο Μέσι έπειτα από ατομική προσπάθεια «χόρεψε» τον Γκβάρντιολ και έστρωσε στον Αλβαρες, που από τη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0 για την Αργεντινή, η οποία φτάνει στον τελικό για δεύτερη φορά στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις.

Από την άλλη, η Κροατία πηγαίνει στον μικρό τελικό σίγουρα με ψηλά το κεφάλι, καθώς στον τελευταίο χορό του Μόντριτς κατάφερε να μπει στην τετράδα, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία που είχε πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ